Taal-Language-Sprache

Get Adobe Flash player

Standaard Trainingsmolen

 

Standaard trainingsmolen oftwel Instap trainingsmolen van TRACO
 

 

Eeuwen geleden liepen onze paarden los in een kudde door de weide. Per dag legde de kudde vele kilometers af. Tijdens zo'n natuurlijk leven, hebben de paarden behoorlijk wat beweging, wat de conditie en hun gezondheid ten goede komt. Tegenwoordig staan de meeste paarden dagenlang op stal om twee keer per week te worden bereden. Beter is het om de paarden dagelijks hun beweging te geven. Om deze intensieve taak uit handen te nemen kunt u gebruik maken van een paardentrainingsmolen. Met een trainingsmolen kunnen 4 tot 10 paarden tegelijkertijd in beweging worden gezet. Door een uitgekiend trainingsprogramma worden uw paarden fitter en gezonder met meer uithoudingsvermogen. Deze trainingen met de trainigsmolen kunnen een verlengstuk zijn van de training met wedstrijd paarden of conditie verhoging bij recreatie paarden.

 

 

hera-standard-molen

 

De TRACO trainingsmolen is beduidend verbeterd ten opzichte van de trainingmolens van vroeger. De veiligheid en de bewegingsvrijheid is met rasse schreden vooruitgegaan. Ook uitgekiende traingingprogramma's kunnen traploos worden ingesteld. Door gebruikmaking van hoogwaardig stalen contructies, is de trainingsmolen erg stabiel en onderhoudsvriendelijk. Door de thermisch verzinkte stalen delen, is roestvorming tot het minimum beperkt, waardoor een jaren lange werking gegarandeerd is.

De molen is zeer diervriendelijk gemaakt. De paarden lopen namelijk vrij rond in hun eigen ruimte. De scheidingshekken kunnen worden voorzien met schrikstroom. Deze scheidingshekken zijn flexible gemonteerd met een breed slagrubber om verwondingen te voorkomen.

 

De besturing van de TRACO trainingsmolen kan automatisch programma's afhandelen, maar kan ook handmatig worden bediend. Uitgekiende trainingsprogramma's kunnen in de besturingscomputer worden ingegeven. De snelheid kan traploos worden geregeld. Ook het keren van de paarden voor het linksom of rechtsom lopen kan in het programma worden meegegeven.
Zie Honden Stapmolen een trainingsmolen voor kleine mini pony's en honden.

Animatie van de verschillende principes van de trainingsmolen

logo-trainer

 

Om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven, maakt Traco gebruik van cookies. Wilt u Cookies gebruiken? Meer informatie